مشخصات فردی و زندگینامه
نام:جواد
نام خانوادگی:غروى علیارى
شهرت:میرزا جواد غروی علیاری
پست الکترونیک:www.gharavi-aliari.com
آدرس وب سایت:http://www.gharavi-aliari.com
تخصص ها:فقه و اصول ، تفسیر ، علوم قرآنی

زندگی نامه

ولادت

ایشان در سال 1313 هـ.ش در شهر تبریز در میان خانواده اى که معروف به علم و تقوى و فضیلت بودند دیده به جهان گشودند.
والد معظم حضرت استاد شیخ الفقها و المجتهدین حضرت آیت الله العظمى حاج میرزا على غروى علیارى (قدس سره) که بعد از زندگى نامه ایشان در قسمتهاى دیگر مستقلا مى آید .
والده ماجده ایشان نیز بانوى مومنه از سلاله پاک رسول الله (صل الله علیه وآله) بوده است که از نظرنسب به ساحت مقدس کریم اهلبیت امام حسن مجتبى (علیه السلام) مى رسند .
تحصیلات:
ایشان ازهمان کودکى با جدیت و علاقه به تحصیل علوم پرداختند و دوره هاى علمى و اخلاقى رانزد والد بزرگوارشان و حجج الاسلام آقایان میرزا محمد آخوندى ، میرزا عبد الرزاق مشک عنبرى گذرانیدند .
اساتید :
استاد حدود ده سال از عمر خود را در کنار بارگاه ملکوتى باب علم نبى (صل الله علیه وآله) مولاى متقیان على (علیه السلام) صرف تحصیل نمود واز خرمن پر فیض علماى بزرگوار و اساتید مبرز گذراند و به مقام رفیع استنباط و اجتهاد رسید .
از خیل آیات عظام :
1- حضرت آیت الله العظمى سید ابوالقاسم خویى (ره)
2- حضرت آیت الله العظمى سید ابراهیم اصطهباناتى (ره)
3- حضرت آیت الله العظمى سید مرتضى فیروز آبادى (ره)
4- حضرت آیت الله سید نصر الله مستنبط (ره)
5- حضرت آیت الله میرزامحمد قائنى (ره)
6- حضرت آیت الله میرزا احمد على توحیدى (ره)
7- حضرت آیت الله سید جعفر جزایرى (ره)
8- حضرت آیت الله میرزا محمد على سرابى (ره)
استاد به علت جو نامساعد عراق بعد از کودتا به تهران و از آنجا با نظر والد معظمشان جهت ادامه تحصیل به مشهد مقدس و در کنار حرم مطهر ثامن الائمه (علیه السلام) هجرت نمودند و از محضر اساتید بزرگوار بهرمند گردیدند که از میان آن عالمان :
1- حضرت آیت الله العظمى سید هادى میلانى (ره)
2- حضرت آیت الله شیخ احمد کفایى خراسانى (ره) فرزند حضرت آیت الله العظمى آخوند خراسانى .
3- حضرت آیت الله حاج شیخ مرتضى شاهرودى(ره)
استاد به جهت علاقه وافر و اینکه هیچ وقت خود را از آموختن علم مستغنى نمى دانست تن به سفرى که دوازده سال طول کشید سپرد و در جوار آستانه فاطمه معصومه (علیها السلام) و در محضر اساتید بزرگوار و علمان عامل و ستارگان آسمان عرفان و فقاهت زانوى ادب بر زمین زد و از گلستان پر فیضیشان بهره هابرد که هنوز هم در کهولت سن زمانى که یادى از آن ایام میکنند حلقه هاى اشک بر رخسارشان مى نشیند و آن ایام را بهترین دوران عمر خود بحساب مى آورند.
اساتید استاد در شهر قم :
1-حضرت امام خمینى (ره)
2- حضرت آیت الله العظمى سید محمد رضا گلپایگانى (ره)
3- حضرت آیت الله العظمى سید شهاب الدین مرعشى نجفى (ره)
4- حضرت آیت الله العظمى شیخ محمد اراکى (ره)
5- حضرت آیت الله العظمى میرزا هاشم آملى (ره)
6- حضرت آیت الله العظمى سید محمد محقق داماد (ره)
استاد علم عرفان و فلسفه و تفسیر را نزد فیلسوف و عارف بزرگ زمانه حضرت علامه سید محمد حسین طباطبائى (ره) آموخت .
تدریس : شیوه بزرگان علم و ادب چنین است که همراه با آموختن بر مسند تدریس هم مى نشینند استار هم از این قاعده مستثنى نبود و خود به تدریس سطوح عالیه (رسائل ،مکاسب ،کفایه ،عرفان واخلاق) پرداختند . و پس از چند دوره متوالى تدریس دروس فوق به تدریس خارج فقه اصول پرداختند . شایان ذکر است ایشان طى این سالیان در کنار دروس فوق از تربیت شاگردان در قالب تدریس عرفان ، اخلاق غافل نبودند شیوه تفسیرى ایشان آمیخته اى از روش استاد بزرگوارشان علامه طباطبائى (ره) و صاحب تفسیر مجمع البیان ، تبیان و تفسیر عرفانى مى باشد.
عالمان دین و فقیهان وارسته بنایشان چنین است آن هنگام که خود سیر اب شدند لباس تبلیغ و صیا نت دین بر تن کرده و جهت انجام وظیفه هجرت مى نمایند استاد در سال 1352 بنابر اصرار دوستان و صلاح دید مراجع وقت به تهران عزیمت نمودند و همزمان با بر عهده گرفتن امامت مسجد جامع فاطمیه به تاسیس حوزه علمیه اى در کنار مسجد همت گماشتند که با متانت ، صبر و حوصله به پرورش طلاب و عاشقان فقه آل محمد (صلى الله علیه وآله) پرداختند .
مبارزات :
خطه آذربایجان یاد آور ایمان ، استقامت مردانگى وآزادگى مى باشد که در طول تاریخ پرفراز و نشیب اسلام و ایران همیشه حافظ این کیان بوده است حضرت استاد خود از این قاعده مستثنى نبودوآن هنگام که استاد بزرگوارشان امام خمینى (ره) نداى اسلام خواهى سردادند استاد با لبیک گفتن به این ندا برگ زرین دیگرى بر زندگانى خود بازنمودند و در این راه از آزارو اذیت و مصائبى که بر او رفت هیچ باکى برخود راه نداد و تا پایان راه بر این عقیده پا فشرد .

تألیفات

1- تقریرات درس امام خمینى (ره)
2- تفریرات درس آیت الله العظمى شاهرودى (ره)
3- تقریرات درس آیت الله العظمى محقق داماد (ره)
4- شناخت توحید
5- تفسیر قرآن مجید
6- نبوت و امامت
7- شناخت امام منتظر مهدى موعود (عجل الله فرجه)
8- عرفان ( نفس، قلب،روح،عقل)
9- فضائل انسانى
10- حاشیه بر عروه الوثقى
11- رساله علمیه
12- مناسک حج
13- الرجعة و المعراج
14- مجموعه مقالاتى در باب اخلاق